aneb zápisky z kuchyňského bitevního pole a jiné

Je krásně, bude se grilovat! Piri-piri a pomerančové krevety

23. června 2008 v 8:38 | schnytlik |  Grilování
Po dlouhé době se u nás bude gilovat! Hurááááááá! Nastal jediný problém - není maso ani buřty. Bude to tedy krásně dietní letní grilování, uohníme si zeleninku a krevetky.

Na piri-piri krevety budeme potřebovat:
12 velkých krevet, oloupaných, ale čerstvých
po 2 lžících sladké paprikya kajenského pepře
štávu ze 2 limetek
1 lžíce olivového oleje
1 lžička stouhaného zázvoru
3 stroužky nasekaného česneku
Na pomerančové krevety:
12 velkých krevet
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek nasekaného česneku
1 panák Noilly Prat (nebo suché Martini)
šťáva z malého pomeranče

Suroviny smícháme dohromady jak uvedeno výše a krevety marinujeme cca 1 hodinu.
Poté je po dvou napícháme podélně na špejle (dřevěné namočíme do studené vody, aby se neupekly dřív než krevety).
Grilujeme asi 3 minuty z každé strany, aby byly uvařené, ale ne úplně vysušené. Gumové medvídky si můžeme dát jako dezert.
Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninovými špízy ( paprika, žampiony, mladá cuketa apod. potřené směsí olivového oleje a česneku).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 lilit lilit | Web | 24. října 2008 v 23:03 | Reagovat

To vypadá moc dobře. No a krevety jsou taky maso. Tak to nemuselo být vůbec špatné. Jako zákusek bych si to taky dala. :-)

2 Yenny Yenny | E-mail | Web | 4. prosince 2008 v 13:27 | Reagovat

Určitě je vyzkouším, škoda, že není sezona:o)

3 schnytlik schnytlik | E-mail | 5. prosince 2008 v 7:07 | Reagovat

Yenny, myslím, že by se to dalo spáchat i teď na stolním grilu (raclette-gril) nebo na plotně :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama