aneb zápisky z kuchyňského bitevního pole a jiné

Teplý letní salát

10. července 2008 v 8:52 | schnytlik |  Zelenina
Ať již z vlastní či sousedovic zahrádky nebo zelinářství, kde konečně se sezónou koupíme kvalitnější a cenově přijatelnější zeleninu, máme spoustu rajčat a paprik. Už tu byl klasický rajčatový, šopský, řecký a nevím jaký ještě salát. Proběhlo lečo, plněné papriky. Výčet nekonečný. Stále máte přebytek? Zkuste tento lehký, rychlý salát. Ani lečo, ani caprese, ale je to jedlé a nedá se na tom vůbec nic pokazit!

Suroviny:
rozpis pro 2
100g očištěné papriky
200g rajčat
2 mladé cibulky
125g mozzarely
olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Rajčata, cibuli nakrájíme na plátky, papriku na proužky, dáme do zapékací misky. Opepříme, lehce osolíme, poklademe plátky mozzarely, zakápneme oliváčem a na 15 minut šoupneme do trouby (asi 180°C). Zelenina se prohřeje, mozzarela se malinkato rozpustí. Přikusujeme k tomu chléb a zapíjíme bílým vínem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama